forsasfiske

Direktlänk till inlägg 28 maj 2022

BLÅSIG ÖRINGPREMIÄR GAV RESULTAT

Av Nicklas forsgren - 28 maj 2022 14:00

Ute på tur med Svartdalsberget  Hellström som skrivit en sammanfattning denna gång.


Nyss hemkommen från en blåsig tripp med Forsa.


Planen var först öringtrolling och sedan prova spinnfiske utanför några lekvikar för gädda.

Prognosen visade mycket vind och regn. Och vind blev det.

Vi valde en mindre sjö med tanke på förutsättningarna och sammanstrålade efter vägen på fredagsförmiddagen. Forsa hade fiskat i området tidigare och hade bra kläm på vattnet medan aldrig fiskat öring där tidigare.

Trevligt nog så fanns en enkel stuga att hyra av fiskevårdsområdet på en ö så vi satsade på att bo över minst en natt och sedan fiska så många timmar vi orkade under två dygn. Tyvärr ställde vädret till det för våra planer.

Redan när vi backat i båten så har vinden piskat upp ordentligt så det blir en blöt resa över sjön innan vi kunde packa in sovsäckar o.s.v i stugan. Sedan ut i vågorna igen.

Vi tvingas hålla oss i en liten del av sjön där vi har lite lä, men det är ändå knappt fiskbart. Trots det håller vi ut till sena natten innan vi tar oss tillbaka till stugvärmen. Några gäddor är allt.

Morgondagen ser ännu tuffare ut.

Sen middag och sedan sova.

När vi vaknar dagen efter så blåser det så hela stugan knakar. Inte bra.


 

Ofrivilligt stugmys

 

 

Tillslut mojnar det lite

 

Vi blir tyvärr inblåsta i princip hela dagen. Men på eftermiddagen lyckas vi iallafall ta oss ut till några skyddade vikar och kan peta upp några gäddor på spinn utanför ett lekområde.

Tillslut mojnar vinden lite ytterligare och vi kan äntligen sätta öringgrejorna över området vi planerat att nöta. Fortfarande väldigt blåsigt, men det fungerar ändå att fiska.

Klockan är redan runt 8 på kvällen när alla spön är ute. Vi bestämmer att fiska natten igenom och sedan åka hem på morgonkvisten.

Ganska fort hugger några gäddor både på paravanerna och på våra små öringvobbler. Men det dröjer in i natten innan jag tillslut får tjonkhugg på riggen 4-5m ner. En hyfsad öring hugger på en stor pulserande flashfluga i grön nyans fiskad bakom en flasher. Kalasfight innan den går i håven. Väldigt välkommet efter allt stugsittande.


 

71cm och grym kondis

 

Vi snurrar i området natten igenom, men det händer inte så mycket mer. Det kryllar inte av öring i sjön, så vi räknade inte med något ösfiske. Men chansen finns på riktigt våldsamma fiskar, så hoppet lever hela tiden.

En aning småtrötta och genomblåsta bryter vi på morgonkvisten och trailar oss hemöver.

Vi återkommer. Blev inte ens halvfiskat denna gången känns det som med allt blåsande. Skönt att stupa i säng någon timme när jag tillslut kommer hem idag.

Nu blir det fiske med junior hemmvid några dagar sedan bär det snart av igen med herr Forsa på nya äfventyr.


Hej

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nicklas forsgren - 20 juli 2023 14:39

Kapten Hellström har ordet.   Topp 3 på kylslagna Juni-fisken under helgen. Då gick den årliga öringtrippen med Forsa av stapeln. Vi hade spanat in ett nytt område med chans på riktigt stor öring. Planeringen inför resan startade redan i vint...

Av Nicklas forsgren - 24 maj 2023 13:15

Så var det äntligen dags för öringspremiär. Jag fick besök av Hellström och våra planer sen någon dag tillbaka var att tillbringa eftermiddagen och nattkvisten med öringjakt. Snabbt i med alla prylar i båten och sen bar det av mot sjön. Vi hittade en...

Av Nicklas forsgren - 12 oktober 2022 17:00

Då jag var ledig i dagarna 2 så blev det en liten längre resa för 2st kortpass. Tidig morgon och avresa från Ånge till utkanten av Långsele för att där möta upp Hellström på hans gård. Snabb ompackning av prylarna till nästa ekipage och resan kunde f...

Av Nicklas forsgren - 14 september 2022 21:15

Äntligen var det dags för en norgetrtipp igen. Denna gång bar det iväg söderut! Det var första gången för mig som vi inte for norrut. Denna resa siktade vi in oss lite mer på artfiske och ingen hälleflundrastress överhuvudtaget, ganska avslappnat fis...

Av Nicklas forsgren - 7 augusti 2022 21:30

Ledig helg efter semestern och fiske var planen i dagarna 3. Hellström hade kollat upp ett vatten som skulle innehålla stor sik och planen var att vertikalfiska på dessa. Vi möttes upp på fredagseftermiddagen vid stugan som vi tänkte tillbringa helge...

Presentation

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2022 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards